TV Doki

First ladyk legendás élete

2021. február 25. - TV Doki

„Minden sikeres elnök mögött egy legendás first lady áll” mondhatnánk a mondás után szabadon. A Spektrum új dokumentum sorozata hat ikonikus nő életét mutatja be: Eleanor Roosevelt, Lady Bird Johnson, Jackie Kennedy, Nancy Reagan, Hillary Rodham Clinton és Michelle Obama életét.

nancy.jpg

Kép forrása: today.com 

Az Amerikai Egyesült Államok first lady szerepe mindig is megkülönböztetett státuszt jelentett, habár törvényileg semmilyen előírás nem szabályozza. A pozícióval rengeteg olyan feladat jár, mint például a Fehér Ház eseményeinek szervezése, vagy minden olyan feladat elvégzése, amivel az elnök megbízza. A legendás first ladyk azonban ezeknél sokkal többet is magukra vállaltak.

Így például Michelle Obama is, aki Barack Obama feleségeként az Egyesült Államok 44. és egyben első afroamerikai first ladyje volt 2009 és 2017 között.

firstladyk.jpg

Kép forrása: mmonline.hu

Michelle nagyobb utat tett meg és több akadályt küzdött le, mint előtte bármelyik first lady. Tudta, hogy történelmet ír, és hogy az ő tetteit és lépéseit tízszer, százszor annyira fogják támadni, ami sokszor be is bizonyosodott, hiszen minden, fekete nőkre vonatkozó negatív sztereotípiát ráhúztak, ráadásul felnagyítva.

Minden first ladytől elvárt, hogy támogasson egy ügyet. Barbara Bush az írástudatlanság felszámolását, Nancy Reagan a drogok elleni küzdelmet választotta, míg Michelle az egészséges ékezést tartotta szívügyének.

A Spektrum sorozata ennél sokkal több érdekességgel is szolgál a kíváncsiaknak., úgyhogy érdemes belenézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tvdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr616438848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása