TV Doki

Nem csak nosztalgiázni vágyóknak – gyöngyszemek a TV2 Playen

2021. február 26. - TV Doki

Múlt héten indult a TV2 streaming szolgáltatása, ami az ígéretekhez híven nem csak a most futó, aktuális műsorokhoz kínál hozzáférést, de rengeteg régi tartalom, illetve nemzetközi filmek is elérhetők. Megnéztem, hogy mit tud a legújabb streamer; jöjjenek az első élmények.

megaszta_r.jpg

Kép forrása: http://rmagdi-site.gportal.hu/

Még most is beleborzongok, ha felidézem, amikor a harmadik Megasztárban Rúzsa Magdi kiment a színpadra és mindenféle zenei kíséret nélkül elkezdte énekelni az Ederlezit. Amikor ez a műsor ment, 2006-ban még viszonylag újnak számítottak itthon a zenei tehetségkutatók, hatalmas nézettséggel, így milliók élhették át együtt azt az élményt. Nos, azóta jó pár alkalommal újra meghallgattam, hiszen természetesen videómegosztó oldalakon elérhető a produkció, illetve most már a TV2 Play-en is.

A TV2 február 15-én indította el új, digitális szolgáltatását, ami egyrészt megkönnyíti azok helyzetét, akik nem tudják, vagy nem akarják a lineáris tévéadást nézni, másrészt egyelőre kiapaszthatatlannak tűnő muníciót kínál a nosztalgiázáshoz. Ha már a Megasztár szóba került, ki emlékszik vajon arra, hogyan indult Tóth Vera, Dér Heni karrierje, vagy éppen hogyan hódította meg Gáspár Laci, illetve Caramel (Molnár Ferenc) először a közönséget – nos ez most mind felidézhető a TV2 Play-en.

Bár őszintén szólva nem terveztem, de ahogy elindítottam egy videót, jöttek az ajánlatok, jött egy újabb és újabb kattintás és hirtelen azt vettem észre, hogy egy óra eltelt és még mindig a Megasztár emlékezetes epizódjait idézem fel. Természetesen ennél jóval több tartalmat kínál az új szolgáltatás, és az a helyzet, hogy egészen különleges csemegékre is lehet bukkanni, amelyek már szinte a hazai kereskedelmi televíziózás őskorát idézik meg. Rémlik valakinek az Uborka, vagy a Folytassa Claudia!, esetleg a TV a város szélén című sorozat? Ha esetleg nem, érthető, hiszen jó régen mentek és viszonylag gyorsan lekerültek a képernyőről, de a retró kedvelőinek szerintem kötelező felidézni egy-egy epizódot, ha nem is feltétlenül a tartalom, de a megvalósítás, a múltidézés – lám, mennyire más volt másfél évtizede a televíziózás – mindenképpen jó szórakozást jelenthet.

uborka.jpg

Kép forrása: hirlevelplusz.hu

A TV2 Play-n természetesen a most futó műsorokat is vissza lehet nézni és szerencsére egyelőre regisztrálni sem kell – kivéve, ha valaki személyre szabható profilt akar létrehozni -, ami az olyanok számára, akik nem szeretik megadni még a kamu e-mail címeiket és adataikat sem (mint például én), kimondottan jó hír. A felület egyébként meglehetősen egyszerű, a menüsorban nincs túl sok választási lehetőség, de természetesen keresni tudunk kulcsszóval, illetve lehet szűrni csatornára – a TV2 Csoporthoz tartozó csatornák kínálatából válogathatunk -, illetve műsortípusra.

tv2play.png

Kép forrása: media1.hu

Felhasználói élmény szempontjából viszont még van min javítani. Például, ha műsortípusra akarunk szűrni, akkor olyan sok lehetőség közül választhatunk, hogy a legördülő menü valamennyi elemét csak akkor látjuk, ha lefelé görgetünk az oldalon is. Emellett nem elég beikszelni, hogy melyik típusra szeretnénk szűrni, de még külön rá kell nyomni a kiválaszt gombra. Nekem ez kicsit nehézkesnek tűnik, de azért annyira nem zavaró, hogy teljesen elmenjen a kedvem az oldal használatától. Ugyanez igaz a csatornákra is, szerencsére a felső menüben is van ilyen választási lehetőség. Persze, ez meg adja a kérdést, hogy mi értelme kétszer szerepeltetni az amúgy értékes felületnek számító nyitóoldalon a csatornára való szűrés lehetőségét.

van-damme-1_x83s_1280.jpg

Kép forrása: hu.ign.com

Az oldalon nem csak a TV2 saját műsoraiból, hanem nemzetközi filmekből is jókora választék van, így ha kedvünk támad a Taxi hőseivel száguldozni, vagy Jason Stathamet, esetleg Jean-Claude van Damme-ot nézni bunyózás közben, megtehetjük. Viszont ehhez érdemes valamelyik mozicsatornát kiválasztani a felületen, ugyanis az én tapasztalatom szerint a műfajra történő szűréskor, ha a filmet jelölöm be, akkor nem igazán történik semmi. Viszont a Mozi+-t, vagy a Moziverzumot kiválasztva a csatornák közül, már kezdődhet is a böngészés.

A lényeg, hogy a TV2 Play kiváló lehetőség arra, hogy most már a tévés műsorrendtől függetlenül is további órákat töltsünk tévés tartalmak nézésével, ráadásul ideális egy kis nosztalgiázáshoz is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tvdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr6516439794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása