TV Doki

Új sorozat a NatGeo-n: vajon Drakula tényleg létezett?

A világ leghíresebb vámpírját már többször is láthattuk filmekben, hamarosan azonban a mögötte álló legendáról is megtudhatjuk az igazságot.

2020. december 15. - TV Doki

natgeo.jpg

Kép forrása: “Drakula kastélya” (Fotó: National Geographic/Doug Glover)

Izgalmas kiadással jelentkezik a National Geographic sorozata, az Elátkozott helyek atlasza, amelyben Sam Sheridan író és kalandor a világ néhány sötét, egyesek szerint elátkozott helyére látogat el és megvizsgálja, hogy mi valós a legendákból. A következő mítosz középpontjában Drakula fog állni. 

Drakula legendáját Bram Stoker ír szerző teremtette meg 1897-es regényével, vámpírfigurája ugyanis világhírre tett szert a későbbi évtizedekben. De mi ihlette a karakter megalkotását? Bár Drakula Stoker fantáziájának szülötte, azonban egy valós személyről, III. Vladról, azaz “Karóbahúzó Vladról” mintázta, aki Havasalföldi fejedelemként uralkodott a 15. században. Nevét kegyetlen cselekedeteiről kapta, ugyanis már a kisebb vétségekért is, mint például a lopás, karóbahúzásra ítélte az elkövetőt. 

A magyar NatGeo-n december 19-én 21 órakor induló műsorból többek között kiderül, hogy Vlad tényleg emberek ezreit húzatta-e karóba, járt-e vajon Stoker Romániában, továbbá az emberek hisznek-e a boszorkányokban és tényleg létezett-e Drakula?

 

Felhasznált források:

http://musorvizio.hu/a-national-geographic-utanajar-drakula-legendajanak/

https://www.puliwood.hu/hirek/a-natgeo-uj-sorozata-drakula-legendajanak-is-utanajar-287851.html

A bejegyzés trackback címe:

https://tvdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr7516340206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása