TV Doki

Formabontó anti-social kísérlet magyar hírességekkel – ez a Celebcella

2020. november 12. - TV Doki

November 9-én megérkezett a VIASAT6-ra a Celebcella, a formabontó saját gyártású műsorformátum, amelyben hazai hírességek részvételével valósítanak meg egy igazi anti-social kísérletet. Az első héten Megyeri Csilla, Molnár Nini, Lakatos Márk és Berki Krisztián vállalta a nem mindennapi kísérletet vagyis, hogy öt napon át mindentől és mindenkitől elzárva egy konténerbe költöznek, a második héten Eke Angéla, Farkas Alexa, Henry Kettner és Mischinger Péter feszegetik majd önmaguk határait. A műsor házigazdája, Pap Gergő és szakértő társa Skultéti-Szabó Katalin pszichológus, aki folyamatosan monitorozza és elemzi a hírességek viselkedését a műsorban – írta meg a Sony Pictures sajtószoba.

10226111_original_web_celebcella1-1-151.jpg

Forrás: Sony Pictures sajtószoba

A Celebcella szabályai egyszerűek: adott egy  zárt konténer, priccs, WC, zuhany, éles, mesterséges fény, amit kikapcsolhatnak, de akkor sötét lesz, és három általuk választott személyes tárgy és természetesen mindent látó kamerák. A résztvevők a privát szférájuk mellett az időérzéküket is teljesen elvesztik az öt napos kihívás során. Nincs természetes fény, nincs telefon, nincs szórakoztató elektronikai kütyü, nem léphetnek kapcsolatba senkivel, csak ők vannak és a gondolataik. Így elképesztő önvallomások sorozatára számíthatnak a nézők.

Nem kellett sok idő és az önkéntes bezártságba vonult celebek elvesztve időérzéküket, teljesen elzárva szeretteiktől és a külvilágtól elkezdték produkálni az izolációs szorongás tüneteit. Berki Krisztiánt, aki szerelme, Mazsi életnagyságú karton képmásával vállalta a kihívást, a második napon már párja képmásával üvöltve és konténere falához verve magát láthatták a nézők. A celebet láthatóan megviseli a magány és a meleg is, ami a cellájában uralkodik.

Lakatos Márk is rendesen küzd magával és az elemekkel, drasztikusan kikerült a saját rendszeréből a cellában és például arról is mesélt, hogyan coming outolt a szüleinek, illetve hogyan reagáltak minderre a családtagjai.

A reality változó minőséget produkál. Amíg egyes szereplők, mint Lakatos Márk tényleg megpróbálja mulattatni a nézőt filozofikus gondolataival, és hasznosan tölteni az időt. A többiek látványosan szenvednek vagy unatkoznak a négy fal között és gyakran untatják a nézőt. Láthatjuk, hogy a játékosok próbálnak az általuk bevitt három személyes tárgy segítségével rendszert vinni az összefolyó napjaikba. Lakatos Márk és Megyeri Csilla az alkotásba menekül, a divattervező papírdarabok felragasztásával, míg az influenszer festéssel varázsol magának napfényt és tengerpartot a cella steril környezetébe. Hozzájuk képest Molnár Nini például szobabiciklin próbálja levezetni a bezártsággal járó stresszt és szerelmi életének sikertelenségén lamentál, Berki pedig a kartonra nyomtatott feleségéhez beszél, miközben gondoskodik arról, hogy még véletlenül se nyomja meg a piros pánikgombot – fekete filccel ráírja azt a szót, amitől saját bevallása szerint rögtön észbe kap: ”anyós”.

994.jpg

Forrás: Sony Pictures sajtószoba

Van itt minden, a napfény hiány okozta levertség, a szűk zárt tér okozta szorongás mellett várható hallucinációt és pánikrohamot is láthatnak majd a nézők. Hacsak a híresség úgy nem dönt, hogy megnyomva a cellában lévő piros pánikgombot fel nem adja a versenyt. A valóságshow első etapja ezen a héten ér véget, nyertest is hirdetnek. A jövő héten pedig a konténerekbe újabb négy celeb költözik.  

 

Forrás: Sony Pictures sajtószoba

https://www.sonypicturespress.hu/press-releases/hetfon-jon-celebcella-es-az-eszbontok-visszater-kepernyokre

https://www.sonypicturespress.hu/press-releases/november-elejen-jon-celebcella-es-az-eszbontok-vadonatuj-evada-viasat-csatornakra

https://www.origo.hu/teve/20201112-perceken-at-verte-magat-a-falhoz-a-bezart-valosagshowszereplo-2020.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tvdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr1916283414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása