TV Doki

Balatonmeggyes vagy Makkosszállás? - 2021-ben tovább robog a sorozat-expressz

2020. december 28. - TV Doki

Új és visszatérő sorozatokkal, versengő bajnokokkal és kihívókkal, illetve egy nagy zenés show folytatásával indítják a 2021-es tévés szezont a legnagyobb hazai kereskedelmi tévék. A TVDoki összegyűjtötte, hogy mit nézhetünk a tévében a jövő év elején.

Korábban egy bejegyzésben már írtam arról, hogy igazi reneszánszát éli itthon a sorozatgyártás, sorra érkeznek az új, magyar szériák, az persze más kérdés, hogy milyen minőségben, illetve mennyire nyerik el a nézők tetszését. A jó hír, hogy a sorozat-expressz jövőre sem lassít sőt, a TV2 jóvoltából már múlt vasárnap elindult.

dr_balaton_logo.jpg

Forrás: TV2

A 2021-es tévés szezon egyik nagy durranásának szánt, teljesen magyar fejlesztésű sorozat, a Doktor Balaton már december 27-én este elrajtolt dupla epizóddal – a tervek szerint a sorozattal kapcsolatos első élményeimről és gondolataimról valamikor a jövő héten egy külön bejegyzésben számolok majd be -, és minden hétköznap este jelentkezik majd a TV2-n. A történet egy Balatonmeggyes nevű településen játszódik, a Balaton-felvidéken, ide érkezik dr. Balla-Tóth András, elkötelezett, hivatásának élő missziós orvos, akit a gyógyszerlobbival folytatott küzdelme kényszerít egy kis kitérőre.

A képzeletbeli település életét alaposan felkavarja az egyedülálló és hatásos gyógyvíz, ami várhatóan számos bonyodalom és intrika kiindulópontja lesz, a TV2 egyenesen a „magyar Dallas”-ként utal a napi szériára. A sorozatot a ContentLab&Factory gyártja, a címszereplő Mészáros András – a 200 első randiban már játszott főszerepet napi sorozatban, de szerepelt a Drága örökösökben is -, a főbb szerepekben pedig Hirtling Istvánt, Pálfi Katalint, Sárközi Nagy Ilonát láthatjuk majd, de a sorozatban feltűnik a Jászai Mari-díjas, érdemes művész Voith Ági és a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Bodrogi Gyula is.

img_6641.jpg

Forrás: TV2

A Doktor Balaton dramedy, vagyis az alkotók szándékai szerint a vígjátéki elemek mellett lesznek fajsúlyosabb témák és történések is, azt pedig majd meglátjuk, hogy ezt mennyire sikerült megvalósítani. A cselekmény helyszíne egyébként már önmagában nagyon vonzó, nekem legalábbis felüdülést jelent januárban a nyári balatoni tájat csodálni.

A TV2 számára komoly sikereket hozott az elmúlt években az Exatlon Hungary, aminek 2019-ben futott az első évada a csatornán, december 28-án pedig már a harmadik széria indul. A helyszín a már bevált Dominikai Köztársaság, a műsorvezető Palik László, és ezúttal is sikeres és ismert sportolók, a Bajnokok csapnak össze a Kihívókkal. A készítők ígérete szerint még nehezebb és nagyobb kihívást jelentő pályákkal várják majd a versenyzőket. Ahogyan azt korábban megszokhatták a nézők, a show hétköznap esténként jelentkezik majd.

exatlon_soon.jpg

Forrás: TV2

Izgalmasan alakul majd január 3-a, vasárnap este, ugyanis egy időben kerül képernyőre az RTL Klub új, napi sorozatának első része, illetve az ünnepi pihenőt követően a Nicsak, ki vagyok? újabb epizódja. A TV2 produkciójában két sztárcsapat verseng azon, hogy ki ismeri fel a maszkok mögé rejtőző énekeseket. A show már novemberben elrajtolt, azonban a december 20-i adás után egy kis szünetet tartották, a hétvégén azonban folytatódik a maszkos előadók leleplezése.

Az RTL Klub számára a Drága örökösök komoly nézettségi sikereket hozott és a karácsony előtt lezárult széria pótlására érkezik a Keresztanyu – a címszerepben Molnár Piroskával –, amiben a készítők ígérete szerint humorból, izgalomból és sztárokból sem lesz hiány. A január 3-án debütáló új széria showrunnere a Drága örökösöket is jegyző Hámori Barbara, a történet pedig egy ukrán-magyar határon található községben, Makkosszálláson játszódik.

elozetes-keresztanyu-sorozat-valaki-kopott-hamarosan_image_08c2131ec13cd50c947a04142a70_16-9.jpeg

Forrás: RTL Klub

A sztori szerint Róza mama, a "Keresztanyu” a csempész maffia vezetője, aki a történet elején, a 69. születésnapján elhatározza, hogy egy éven belül visszavonul, és annak adja a szervezet irányítását, aki képes arra, hogy megválasszák a község, vagyis Makkosszállás polgármesterének. A választás egy év múlva lesz esedékes, ezért a közeli családtagok és a község lakói is azon kezdenek ügyködni – több-kevesebb sikerrel -, hogy Róza mama kegyeibe férkőzzenek és minél nagyobb eséllyel szerezzék meg a polgármesteri címet.

Az új széria január 4-től hétköznap esténként jelentkezik majd az RTL Klubon, a címszereplő Molnár Piroska mellett többek között Gálvölgyi János, Kékesi Gábor, Dobos Evelin, Szacsvay László, Lengyel Ferenc, Ullmann Mónika is játszik majd a sorozatban. A TVDoki a tervek szerint a Keresztanyut is részletesebben elemzi majd az első néhány epizód alapján.

Bevallom, kellemes meglepetést okozott számomra, amikor elindult A Tanár című sorozat az RTL Klubon 2018-ban. Ebben az esetben egy német licenc alapján készült szériáról van szó, amit azért nyilván próbáltak a hazai helyzethez igazítani az alkotók. A Vasvári Szilárd (Nagy Ervin alakítja) és diákjainak kalandjait bemutató sorozat szintén a dramedy műfajba tartozik és valóban előjönnek kemény témák, mint a fiatalkorú bűnözés, a családon belüli erőszak, vagy éppen a nem tervezett terhesség. Az első évad talán kissé döcögősen indult, a második évadot viszont kifejezetten szerettem. A harmadik évad az RTL Most+ platformon már tavasszal elérhető volt, január 9-től pedig szombat esténként érkezik az RTL Klubra A Tanár.

A bejegyzés trackback címe:

https://tvdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr5916361546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása